Vad händer i Centrum?

Publicerat: 14 december, 2016 i Skärholmen
Etiketter:

Igår tog jag bergbanan ner  till Centrum och gick min vanliga sväng genom Myrorna och rulltrappan upp till Överskottsbolaget.

Då såg jag att det var nästan tomt i butiken. Det  fanns skyltar som informerade om att Överskottsbolaget ska stängas och kunderna hänvisades till en butik i Kungens kurva. Tyvärr är det sällan någon tar sig dit. Få har bil, bussarna tar en evinnerlig tid och den nya gångvägen går till Heron City, så det blir alldeles för långt att gå.

När jag återvände upp från Centrums källarvåningar såg jag att en klädbutik reade ut sitt innehåll för att den skulle upphöra. Så också en butik utomhus. Tomma lokaler finns både här och där. Det breder ut sig oroväckande mycket just nu.

Flaggskeppet Åhléns stänger ju också. De har fortfarande full sortering så det kanske dröjer ett tag?

Summa summarum så verkar det gå ut för vårt Centrum. När Åhléns och Överskottsbolaget stänger har vi inte längre några butiker kvar som har en bred sortering. Kvar blir specialiserade butiker.

Vad är det som händer? Är hyrorna för höga så det inte finns någon lönsamhet och ingen erbjuder lösningen – att sänka hyrorna. Eller är det kundunderlaget som är för fattigt?

Jag bara undrar.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.